Rosa Maria da Cruz, la dona acusada d'amagar la filla durant dos anys, aquest dilluns, als jutjats de Tulle
Rosa Maria da Cruz, la dona acusada d'amagar la filla durant dos anys, aquest dilluns, als jutjats de Tulle
Tulle, França

La dona que va amagar la filla al maleter era "una bona mare" amb els altres 3 fills

El marit declara que no es va adonar de l'existència de la nena durant els 2 anys que la dona la va tenir amagada

RedaccióActualitzat

Segon dia, aquest dimarts, del judici a Tulle, al sud de França, contra Rosa Maria da Cruz, la dona que va amagar la seva filla durant dos anys al maleter del cotxe i al soterrani de casa seva.

Aquest dimarts ha declarat el marit, Domingo Sampaio Alves, que en portuguès i amb traducció simultània, ha assegurat que no es va adonar que la seva dona havia estat embarassada.

La pudor del cotxe

Tampoc va saber de l'existència de la nena en cap moment. Ha assegurat també que no tenia carnet, i només pujava al cotxe un cop al mes. Tampoc va donar gaire importància a la pudor que feia el cotxe, amb el maleter ple d'excrements de la nena:

"Jo no sabia res, ho vaig saber quan van descobrir la nena. No entenc per què ho va fer."

"Jo sentia alguna olor, però pensava que seria la tapisseria o que estava florit, i li vaig dir que rentés l'interior del cotxe per eliminar la pudor."

Viuen junts amb els altres 3 fills

Domingo i Rosa Maria, que està en llibertat amb càrrecs, continuen vivint junts, i des de fa poc també tenen els altres tres fills a casa. L'home ho ha justificat així:

"No hauria d'haver fet el que va fer, però jo visc amb ella perquè és una bona mare per als nens."

La germana de l'acusada ha declarat que tampoc es va adonar de l'embaràs: ha dit que "sempre havia tingut molta panxa".

La policia va trobar Sampaio borratxo el dia que es va descobrir la nena al maleter, però la investigació judicial va descartar que estigués al corrent del que estava passant.

L'advocada de l'associació Innocence en Danger –Innocència en Perill-, que exerceix l'acusació popular, assegura que l'home, que està a l'atur, no exerceix de manera real el rol de pare a la família.

"Una bona mare"

Per la seva banda, els metges i membres dels serveis socials que van actuar aquell dia ha relatat durant el segon dia del judici l'"estupefacció" que van sentir quan van veure el contrast brutal amb el que l'acusada tractava els seus fills.

Un pediatre ha explicat que va trobar els altres tres nens, que llavors tenien entre 4 i 10 anys, "perfectament cuidats", i que van considerar que era "una bona mare":

"Vam veure a la casa una bona feina com a mare, i no vam entendre per què Séréna havia quedat fora d'aquesta cura."

La nena pateix el que els metges han qualificat de "síndrome d'autisme irreversible", que asseguren que no té cap causa congènita, sinó que està directament provocada per l'aïllament sensorial i la manca d'estímuls en què va viure els dos primers anys de vida.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut