La dona de Joaquim Forn denuncia que tenir-lo a Madrid "és part del càstig"

Laura Masvidal està convençuda que Forn i els altres tres independentistes empresonats seran "ostatges" durant molt de temps

RedaccióActualitzat

La dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal, està convençuda que el seu marit i els altres tres líders independentistes empresonats, són "ostatges", i que ho seran força temps:

"Pot ser que els tinguin com a ostatges fins que algú consideri que a fora ja no hi ha ningú que pensi com ells i que no es puguin generar mobilitzacions, que són legítimes."

"Càstig i escarment"

Masvidal ho ha explicat en una entrevista a l'agència ACN, i ha aprofitat per assegurar que no respondre a les demandes de portar-los a presons catalanes i mantenir-los a Madrid "és part del càstig i l'escarment" que els estan aplicant.

Segons Masvidal, a hores d'ara Forn ja pensa que els esforços que puguin fer perquè els alliberin no tenen "molt més recorregut" i que sent "un cert pànic" pel futur, sobretot per "com de llarg pot ser l'empresonament."

La dimensió econòmica

La dona de Forn ha afirmat que es considera una família "acomodada", però que amb el marit a la presó s'ha quedat "en un nivell d'ingressos sota mínims". Ha explicat que la família està cobrant una "petita" pensió com a exconseller.

Masvidal es queixa del cost d'haver d'anar a Madrid a visitar-lo, però el que la preocupa més és la despesa en advocats que hauran d'afrontar, que tem que sigui "exagerada", sobretot quan comencin les accions judicials en instàncies europees.

 

ACDC

En aquest sentit, Masvidal ha recordat que la quinzena de famílies dels líders independentistes que estan empresonats, en llibertat sota fiança o a Brussel·les, van crear ja fa mesos una associació per recaptar diners.

És l'Associació Catalana pels Drets Civils, ACDC, que ha fixat uns criteris per determinar l'ajuda que necessita cada família. Aquesta associació també canalitza l'activitat pública de les denúncies de vulneració de drets fonamentals de què es consideren víctimes.

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut