Madrid

La dona de Bárcenas també figura com a imputada en el "cas Gürtel"

El magistrat que instrueix la trama madrilenya del "cas Gürtel', Antonio Pedreira, ha ordenat aixecar parcialment el secret de sumari del cas en una interlocutòria en què figuren tots els imputats en la trama. En total, Pedreira cita 71 persones, entre les quals hi ha l'esposa del senador i extresorer del PP Luis Bárcenas, Rosalía Iglesias Villar. El jutge els ha citat a tots els dies 6, 7 i 8 d'octubre per lliurar-los part de les actuacions; en concret, les que va realitzar el titular del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.

Actualitzat
A més dels tres imputats que continuen a la presó -Francisco Correa, Pablo Crespo i Antoine Sánchez-, el jutge cita com imputats l'exconseller d'Esports d'Esperanza Aguirre Alberto López Viejo, els diputats autonòmics de Madrid Benjamín Martín Vasco i Alfonso Bosch i els exalcaldes Ginés López (d'Arganda del Rey), Jesús Sepúlveda (de Pozuelo de Alarcón) i Arturo González Panero (de Boadilla del Monte).

La llista d'imputats es pot reduir en breu, ja que el fiscal ha demanat el sobreseïment per a set d'ells, encara que les seves identitats no se saben.

L'aixecament del secret afectarà gairebé un terç de les diligències efectuades. Seran un total de 17.000 folis repartits en vint toms principals, catorze documentació, tres de mesures cautelars, tres més d'entrades i registres, un d'administració judicial, un de comunicació d'intervencions, un de recusacions i un de filtracions.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut