La dona de Bárcenas sortint de la presó (EFE)
La dona de Bárcenas sortint de la presó (EFE)

La dona de Bárcenas surt de la presó després de pagar la fiança de 200.000 euros

Segons l'Audiència Nacional, la fiança l'han pagada fins a 18 persones diferents

RedaccióActualitzat

La dona de Luis Bárcenas, Rosalía Iglesias, ha reunit els 200.000 euros de la fiança que li reclamava la justícia i ha pogut sortir aquesta tarda de la presó de Soto del Real, en llibertat provisional. L'Audiència Nacional li va imposar la fiança aquest dimecres arran del cas Gürtel. Rosalía Iglesias ha sortit del centre penitenciari poc abans de les 7 de la tarda, acompanyada de la seva advocada. sense fer cap declaració.

Fonts de l'Audiència Nacional han explicat que els 200.000 euros els han aportat 18 persones diferents, i que s'han ingressat per transferència. També han recordat que, com a mesures cautelars, se li ha retingut el passaport, que no pot sortir del país i que s'haurà de presentar cada 15 dies al jutjat.

 

 

Intent fallit de la defensa

Aquest dimecres, Iglesias no va tenir temps de reunir els diners o els avals en les dues hores de marge que li va deixar l'Audiència Nacional.

Els advocats d'Iglesias van intentar fer servir els diners de la fiança pagada per Bárcenas el 2015 per sortir de la presó, però el tribunal no ho va acceptar.

La dona de Bárcenas ha estat condemnada a 15 anys i un mes de presó, en considerar-la culpable dels delictes d'apropiació indeguda, falsedat documental i blanqueig.

Pendents de Jesús Sepúlveda

Jesús Sepúlveda, exalcalde de la població madrilenya de Pozuelo de Alarcón i exsenador del Partit Popular, és l'altre encausat de la Gürtel al qual l'alt tribunal va imposar una fiança per continuar en llibertat mentre no es resolguin els recursos presentats contra la sentència feta pública avui fa una setmana.

En el seu cas, l'import fixat va ser de 100.000 euros. Sepúlveda també és exmarit d'Ana Mato, que va ser diputada del PP al Congrés, eurodiputada i ministra Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. També va tenir càrrecs de responsabilitat en el partit: coordinadora d'organització i vicesecretària general d'organització.

Ana Mato és l'única investigada de la Gürtel condemnada a títol lucratiu. El tribunal considera que es va beneficiar de la trama per un import de més de 27.000 euros dedicats a "viatges i actes familiars".

Sepúlveda ha estat condemnat a 14 anys i 4 mesos de presó, en ser considerat culpable dels delictes de blanqueig de capitals, falsedat continuada de document mercantil, suborn, frau continuat a les administracions públiques, prevaricació i malversació.

ARXIVAT A:
PPGürtelCorrupció
Anar al contingut