La DO Empordà preveu recuperar aquesta anyada el descens del 25% de la producció que va patir el 2012

(ACN).- La DO Empordà, que aplega una cinquantena de cellers, preveu recuperar aquesta anyada el 25% de la producció que va patir el 2012 a conseqüència de les calorades i el gran incendi, que va devastar part de les vinyes. Les pluges d'estiu han endarrerit l'inici de la verema però, per contra, han augmentat la qualitat del raïm i l'han fet més aromàtic. Els cellers que aixopluga la DO preveuen començar a recollir les varietats més primerenques (per a vi blanc) entre finals de la setmana vinent i principis de setembre. Les bones perspectives es reflexen ja en les previsions d'alguns cellers, com els d'en Guilla de Rabós d'Empordà, on preveuen doblar la producció (arribant fins a les 20.000 ampolles).
La DO Empordà preveu recuperar aquesta anyada el descens del 25% de la producció que va patir el 2012

La DO Empordà preveu recuperar aquesta anyada el descens del 25% de la producció que va patir el 2012

(ACN).- La DO Empordà, que aplega una cinquantena de cellers, preveu recuperar aquesta anyada el 25% de la producció que va patir el 2012 a conseqüència de les calorades i el gran incendi, que va devastar part de les vinyes. Les pluges d'estiu han endarrerit l'inici de la verema però, per contra, han augmentat la qualitat del raïm i l'han fet més aromàtic. Els cellers que aixopluga la DO preveuen començar a recollir les varietats més primerenques (per a vi blanc) entre finals de la setmana vinent i principis de setembre. Les bones perspectives es reflexen ja en les previsions d'alguns cellers, com els d'en Guilla de Rabós d'Empordà, on preveuen doblar la producció (arribant fins a les 20.000 ampolles).