Palma

La directora d'Igualtat de Mallorca, jutjada per denunciar apologia del masclisme

Va qualificar de "terrorisme masclista" el contingut d'una carta i l'autor l'ha denunciat per injúries i calúmnies

RedaccióActualitzat

Vist per a sentència el judici contra la directora d'Igualtat del Consell Insular de Mallorca per delictes d'injúries i calúmnies. Nina Parrón va denunciar l'autor d'una carta publicada en un diari on es feia apologia de la violència masclista.

En la carta es qüestionava que es qualifiqués de violència masclista la mort d'una dona a qui la parella va calar foc.

Qui la va escriure és el president de l'Associació de Pares de Família Separats, Jorge Skibinsky. Diu que Parrón el va calumniar i li demana 65.000 euros de multa per danys morals.

La directora d'Igualtat va qualificar de "terrorisme masclista" la carta, quan sortia de posar una denúncia a la fiscalia pel seu contingut.

 

 

Denuncia amenaces

Skibinsky no ha volgut parlar a la sortida del jutjat aquest dimarts. Quan ho va fer al diari, va escriure que no era un acte masclista el fet que un home calés foc a la seva dona quan li va dir que es volia separar. Va morir a causa de les cremades.



L'home ha explicat durant el judici que va haver de tancar la seva consulta de metge durant tres mesos per una baixa, que ha patit amenaces i que tem per la seva integritat física.També ha negat que "en cap moment" volgués fer apologia del "terrorisme masclista".

Va denunciar Parrón perquè, a banda de les seves declaracions, diu que van aparèixer cartells al seu barri en què se l'anomenava "president de l'associació de maltractadors masclistes". La directora d'Igualtat ha negat al judici que els distribuís ella.

La directora de l'Institut de la Dona de les Balears, Rosa Cursach, ha denunciat la feina que fan associacions com la de Skibinsky.

"Trobo molt trist aquest judici perquè precisament resulta que na Nina va assenyalar el president d'una associació que és l'Associació de Pares de de Família Separats. Sabem que aquest tipus d'associacions defensen la síndrome d'alienació parental i solen posar denúncies en contra de ses mares quan aquestes dones denuncien violència de gènere."

La defensa de Parrón ha defensat que la seva opinió s'empara en el dret a la llibertat d'expressió. A la sortida del judici va rebre el suport d'associacions feministes i companys de lluita.

 

 

El denunciant és conegut pels seus posicionaments públics. Jorge Skibinsky es va posicionar a favor de la barberia que va posar un rètol a la seva entrada on explicitava que s'acceptava animals i homes, però no dones. L'Institut de la Dona va denunciar l'establiment.
 

ARXIVAT A:
Masclisme FeminismeViolència masclistaLlibertat d'expressió Illes Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut