Madrid

La directora de cinema Isabel Coixet guanya la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts

La directora de cinema Isabel Coixet ha estat guardonada amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2008. Es tracta d'un premi que concedeix anualment el Ministeri de Cultura a diverses personalitats que han destacat en el camp de la creació artística i cultural. El president del grup editorial Planeta, José Manuel Lara, ha estat un altre dels 25 guardonats.

Actualitzat
La cineasta catalana Isabel Coixet i el president del Grup Planeta, el barceloní José Manuel Lara, són alguns dels 25 premiats amb les medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2008, concedides pel Ministeri de Cultura.

Aquests premis valoren cada any les figures o entitats més destacades pels seus serveis de foment i difusió de l'art, la cultura i el patrimoni artístic.

A més de Coixet, els professionals del cinema guardonats en aquesta edició són l'actor Imanol Arias; les actrius Charo López, Pilar Bardem i Cecilia Roth; el productor Enrique Cerezo, i el guionista Juan Antonio Porto. El Ministeri també concedirà al Festival de Cinema de Sant Sebastià una de les seves medalles d'Or al Mèrit.

A l'apartat musical, els premiats han estat el cantant Miguel Bosé; el director d'orquestra Rafael Frühbeck de Burgos; el músic de jazz Pedro Iturralde, i el cantautor José Antonio Labordeta.

La tasca pictòrica d'Isaac Díaz Pardo i Nacho Criado; el col·leccionista d'art i mecenes Pedro Serra; la gestora d'Art Contemporani Rosina Gómez Baeza, i la Fundació BBVA també seran reconegudes aquest any.

Completen la llista de guardonats la presidenta de Pallassos sense Fronteres, María Colomer; el poeta i assagista Victoriano Cremer; el torero Francisco Rivera; la dissenyadora Agatha Ruiz de la Prada, i el fotògraf Alberto Schommer.
Anar al contingut