Barcelona

"La Directa" denunciarà els antiavalots per carregar contra el setmanari en el desallotjament de Can Vies

El setmanari alternatiu denuncia que els agents van trencar un aparador, van carregar contra periodistes i van ferir una persona

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van fer diverses càrregues arran del desallotjament del casal ocupat Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, que va acabar amb dos detinguts, una desena d'identificats i enfrontaments entre manifestants que s'hi oposaven i els agents. Mentre que un grup d'encaputxats va arribar a cremar contenidors i una unitat mòbil de TV3, els antiavalots van trencar un aparador del setmanari "La Directa", al carrer Riego, van intentar entrar a la redacció i van ferir una persona per l'impacte de trossos de vidre, segons ha denunciat el mateix setmanari.

Un redactor de "La Directa", Jesús Rodríguez, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que els agents van forçar la porta i "van trencar a cops de porra el vidre, amb la mala sort que al darrere hi havia un company de la redacció a qui li van impactar tot de vidres a la cara i el tòrax".

Aquest mitjà de comunicació alternatiu, que sempre ha donat suport a Can Vies, també va denunciar aquest dilluns que els agents van carregar contra periodistes a la porta de la redacció.

Davant de tot plegat, el setmanari ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" que presentaran una denúncia al jutjat de guàrdia per l'actuació dels Mossos. Rodríguez atribueix el desallotjament al fet que l'administració no entén que hi hagi espais socials amb autonomia pròpia.

A la porta de "La Directa" hi va haver durant el desallotjament el diputat de la CUP David Fernàndez, que a través del seu compte de Twitter va denunciar l'acció i va assegurar que el grup de persones que hi havia no feien absolutament res.

A més, el diputat denunciava un desallotjament "per no fer-hi res", ja que no hi ha cap projecte previst.

Can Vies, que feia 17 anys que estava ocupat, pertany a Transports Metropolitans de Barcelona, que ha assegurat que cedirà els terrenys a la ciutat de Barcelona.

El desallotjament va acabar amb dos detinguts. A més, hi va haver diversos enfrontaments entre els Mossos i un petit grup d'encaputxats, que va protagonitzar accions violentes com el llançament d'ampolles i pedres o la crema de contenidors i d'una unitat mòbil de TV3, que va quedar totalment calcinada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut