Camats i Herrera, amb Ricard Gomà durant la V de la Diada. (Foto: ACN)
Camats i Herrera, amb Ricard Gomà durant la V de la Diada. (Foto: ACN)
Barcelona

La direcció d'Iniciativa proposa als militants llibertat de vot per a la consulta del 9-N

Al Consell Nacional d'aquest dilluns, la direcció ecosocialista ha defensat votar 'sí' a la primera pregunta de la consulta i donar llibertat de vot a la segona

RedaccióActualitzat

La direcció d'Iniciativa per Catalunya ha proposat a les seves bases atorgar llibertat de vot en la consulta sobiranista que el govern català ha convocat per al 9 de novembre i que el Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment aquest mateix dilluns. Al Consell Nacional (el màxim òrgan entre assemblees) que s'ha reunit aquest dilluns a la tarda de forma extraordinària, la direcció ecosocialista ha defensat votar 'sí' a la primera pregunta de la consulta ("vol que Catalunya es converteixi en un Estat?") i donar llibertat de vot a la segona ("Vol que aquest Estat sigui independent?").

D'aquesta manera, la direcció vol unir les diferents sensibilitats a l'interior de la formació, que agrupa tant federalistes com independentistes. Les bases d'Iniciativa hauran de ratificar la proposta de la direcció en una consulta interna que durarà diversos dies i que acabarà a mitjans d'octubre. Com en ocasions anteriors, les bases del partit podran emetre el seu vot tant presencialment com per correu electrònic.

Anar al contingut