Els responsables de la casa de colònies de Gualba amb tècnics de Salut Pública de la Generalitat, al costat de l'habitacle de la maquinària de …
Els responsables de la casa de colònies de Gualba amb tècnics de Salut Pública de la Generalitat, al costat de l'habitacle de la maquinària de la piscina. Imatge del 20 de juliol de 2017. (horitzontal)

La direcció del casal d'estiu de Gualba assegura que van actuar amb "rapidesa" i que han avançat el retorn per "precaució"

ACN Sabadell.-La direcció del casal d'estiu Nostra Llar de Sabadell, allotjat a la casa de colònies de Gualba afectada per una fuita de clor, ha assegurat aquest dijous que van actuar amb "rapidesa" en detectar una "olor molt intensa" que provenia d'una canonada de la piscina. El director de l'activitat, Llorenç Esteve, ha explicat a l'ACN que van veure diversos nanos que tenien "ganes de vomitar, irritació a la gola i moltes ganes de tossir", de manera que van evacuar tota la canalla. La intoxicació va afectar mig centenar de nens dels 137 que eren de colònies, de manera que els monitors van acordar suspendre l'activitat -que acabava demà divendres- i avançar el retorn "per precaució". Aquest dijous, els Mossos d'Esquadra han mantingut la piscina precintada, mentre inspectors de l'Agència de Salut Pública supervisen l'estat de les instal·lacions.

Llorenç Esteve ha relatat que, davant la incertesa del que passava, van fer sortir tots els nens de la piscina i els van fer passar per la dutxa mentre no arribava l'assistència mèdica. Segons el director del casal, van detectar una olor inusual que provenia d'una canonada que desembocava dins l'aigua.Un cop el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre els afectats, els monitors i l'equip directiu va consensuar avançar el retorn a casa. "Teníem un 40% dels nanos evacuats, així que per precaució, per facilitar la logística amb les famílies i per evitar la seva preocupació, vam preferir tornar", ha explicat el director de l'activitat, tot recordant que els infants afectats tenen entre 5 i 11 anys.Jornada d'inspecció i recuperació de pertinencesLa canalla ha arribat a Sabadell aquest dijous a la matinada, deixant part de les pertinences a la casa de colònies El Pinatar de Gualba, on aquest matí han retornat alguns monitors a recollir les motxilles i sacs pendents de recuperar. Allà han coincidit amb els propietaris de la casa, que fa 14 anys que gestionen les instal¿lacions, durant els quals asseguren que mai havien tingut un accident. Al mateix temps, al llarg del matí s'han personat a la casa els inspectors de l'Agència de Salut Pública, que han analitzat la piscina i els motors de manteniment. A hores d'ara, la principal hipòtesi sobre l'origen de la intoxicació és que la màquina que introdueix el clor s'hauria espatllat i això hauria provocat la fuita química. Mentre no s'aclareixi la causa i es garanteixi el bon funcionament de la piscina, però, la policia la mantindrà precintada.Tothom a casa, camí de tornar a la normalitatAl vespre, el SEM va traslladar una quarantena de nens a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, a l'Hospital de Granollers, a l'Hospital de Mollet, a l'Hospital de Sant Celoni, a l'Hospital Germans Trias i a la Vall d'Hebron de Barcelona. Eren ferits de poca gravetat i lleus, que ja han rebut l'alta mèdica. Mentrestant, la resta de companys no han anat al casal, excepte dos nens que han utilitzat un servei excepcional d'acollida, ja que no hi ha hagut activitat habitual.De cara a aquest divendres, però, la direcció confia recuperar la "total normalitat", motiu pel qual s'ha programat una excursió de tota la canalla, com és habitual el darrer dia de la setmana, segons han explicat els monitors. "Ara que sabem que tots han rebut l'alta mèdica, estem tots ben contents", ha conclòs el director del casal.

Anar al contingut