Madrid

La Diputació Permanent del Congrés rebutja per unanimitat la compareixença de Fernández Díaz per les gravacions

El PP, el PSOE i C's, els únics grups que estan representats a la Mesa de la Diputació Permanent, ho rebutgen per unanimitat

RedaccióActualitzat
La Mesa de la Diputació Permanent del Congrés, formada pel PP, el PSOE i Ciutadans, ha rebutjat aquest dimarts convocar aquest òrgan perquè debati sobre la conveniència que el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, doni explicacions sobre les seves converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, sobre possibles investigacions a líders independentistes, unes converses que encara s'estan filtrant.

La petició l'havien fet ERC, Convergència, Podem i Esquerra Unida a l'únic òrgan de la cambra que es manté actiu. ERC i CDC també havien demanat que fos el mateix president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, qui comparegués pel mateix assumpte.

Tot i això, el PP, el PSOE i Ciutadans, els únics grups que estan representats a la Mesa de la Diputació Permanent, han rebutjat per unanimitat les dues sol·licituds al·legant que la Diputació Permanent, en els períodes entre legislatures, només es reuneix per abordar qüestions excepcionals o d'extrema urgència, segons han explicat fonts parlamentàries.

Ciutadans ho demanarà quan es constitueixi la cambra

Des de Ciutadans, Ignacio Prendes ja ha avançat que a partir del 19 de juliol, quan es constitueixi el nou Congrés, la seva formació registrarà una sol·licitud perquè Fernández Díaz doni explicacions sobre aquesta qüestió, perquè el consideren "d'extrema gravetat". La socialista Micaela Navarro ha destacat que li crida "molt" l'atenció que el que intenti descobrir Interior és com s'han difós aquestes gravacions. "Això és el menys greu, el fet més greu és que s'han produït", ha comentat.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Congrés, la popular Celia Villalobos, ha defensat que el ministre ja ha donat "totes les explicacions que havia de donar" i que, a més, "els catalans l'han revalidat", vist el resultat obtingut pel PP català a les eleccions de diumenge. Segons la seva opinió, l'"increïble" és que "es gravi al despatx del ministre". "Això és molt fort", ha exclamat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut