Una de les votacions que s'han fet al ple de la Diputació de Girona aquest 21 de febrer del 2017. Pla general. (horitzontal)
Una de les votacions que s'han fet al ple de la Diputació de Girona aquest 21 de febrer del 2017. Pla general. (horitzontal)

La Diputació insta les elèctriques a posar fi a les pràctiques abusives i a invertir en millores a les instal·lacions

Actualitzat

ACN Girona.-La Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat una moció contra les pràctiques abusives de les empreses del sector elèctric on es demana la millora de la qualitat del subministrament amb més inversions. Al text també es demana que compleixin el protocol per evitar talls de subministrament i que assumeixin almenys el 50% del cost de la pobresa energètica a Catalunya. Així mateix, insten el govern espanyol a reestructurar el model energètic per tal que el sistema de preus de les energies sigui "just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent". Durant la sessió, també s'ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'ens i la Generalitat que permetrà destinar 15,8 MEUR durant el 2017 a aquells municipis que no han cobrat els diners del fons de cooperació local del Govern dels anys 2013 i 2014. En total són 156 ajuntaments que, si la tramitació segueix el ritme previst, podrien cobrar aquest maig.

Anar al contingut