El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, i l'assessor en aquest àmbit Jordi Plana, en la roda de premsa per prese…
El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, i l'assessor en aquest àmbit Jordi Plana, en la roda de premsa per presentar la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals, el 18 de maig del 2018. (Horitzontal)

La Diputació de Barcelona crea la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals per apropar els 395 centres de la demarcació

Actualitzat

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha constituït la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals, una proposta de treball conjunt entre la corporació i els ajuntaments que ha de permetre posar els centres en contacte per generar coneixement i garantir-ne la sostenibilitat amb suport econòmic, tècnic i assessorament. Així ho ha explicat davant els mitjans de comunicació el diputat d'Educació de l'ens supramunicipal, Rafael Homet, que ha participat aquest divendres en la presentació i constitució de la xarxa en el marc del 28è Fòrum Local d'Educació. La voluntat és que la xarxa agrupi les 395 escoles bressol municipals que hi ha a la demarcació -a excepció de Barcelona ciutat-, en 235 poblacions i amb més de 24.000 infants de menys de 3 anys, el 58% dels que estan escolaritzats en el primer cicle d'educació infantil. El 76% dels municipis de Barcelona compten com a mínim amb una escola bressol municipal.

La Xarxa d'Escoles Bressol Municipals vol ser un espai d'intercanvi i de coneixement horitzontal entre els centres i integrar actuacions de suport tècnic, material i econòmic. "El primer objectiu és situar el sistema educatiu català en el millor nivell possible i donar al primer cicle infantil, l'etapa de de 0 a 3 anys, la importància que té i que sigui un model de referència", ha afirmat Homet. Durant el bienni 2016-2018, la Diputació de Barcelona va aportar més de 24 milions d'euros a les escoles bressol municipals, que van suposar prop de 1.050 euros per plaça i un 23% de la despesa corrent per alumne. Pel que fa al suport tècnic, l'ens supramunicipal ofereix eines per a la gestió i sostenibilitat de les escoles bressol, amb projectes educatius de centre i de disseny de currículums, així com estudis de costos i de gestió econòmica. Quant a la formació dels docents, el 2017 va organitzar 25 cursos a 57 ajuntaments. La d'escoles bressol municipals és la quarta xarxa que la Diputació de Barcelona ha creat en aquest mandat, després de la de Música i Art, la d'Educació Especial i la de Persones Adultes. S'inscriu en l'estratègia de l'ens per consolidar un sistema de xarxes de centres educatius municipals que reforci l'acció dels governs locals en el desenvolupament del Servei d'Educació de Catalunya. Entre les quatre xarxes aglutinen prop de 600 centres educatius municipals i més de 67.000 alumnes. La xarxa s'ha presentat en el 28è Fòrum Local d'Educació 'El valor de l'educació 0-3', que ha tingut lloc aquest divendres al Conservatori del Liceu, a Barcelona, i que ha comptat amb la participació d'unes 400 persones entre electes locals, tècnics municipals d'educació i docents.

Anar al contingut