Captura del web hadimititjamanelprat.info
Captura del web que testimonia que ja ha dimitit Manel Prat.
Barcelona

La dimissió de Manel Prat, una sorpresa amb ressò immediat a la xarxa

La renúncia de Manel Prat, anunciada en una roda de premsa d'urgència, ressona immediatament a Twitter

RedaccióActualitzat

La renúncia de Manel Prat com a cap dels Mossos d'Esquadra ha agafat per sorpresa les redaccions perquè la convocatòria de la roda de premsa a la comissaria de les Corts, a Barcelona, no s'ha enviat fins a última hora i, fins ara, havia resistit totes les peticions de dimissió.

Una de les primers reaccions a la notícia ha estat la del sindicat majoritari a la policia catalana, SAP-UGT, que, en declaracions al programa "El cafè de la República", ha admès que no els ha sorprès perquè consideren que Prat era a la corda fluixa. El portaveu del sindicat, Valentí Anadon, ha destacat que "no és bo per un país que la seva policia estigui sempre qüestionada". Anadón ha negat que els mossos disparessin bales de goma el 14-N i ha qüestionat la política informativa de la direcció general de la policia en el "cas Quintana". 

Com era previsible, el nom de Manel Prat s'ha situat ràpidament entre els "trending topic" de Twitter a tot l'estat i han començat a córrer per aquesta xarxa social les primeres valoracions. 

Des del perfil STOP bales de goma li han recordat: "Manel Prat: la teva responsabilitat no dimiteix" i se les han tingut amb qui l'ha defensat, com Pilar Rahola. 

 

 

 

El diputat de la CUP David Fernàndez ha proclamat que des d'aquesta formació sempre donaran credibilitat al testimoni d'Ester Quintana, i no al de la policia que ha donat diferents versions dels fets. 

També hi ha qui s'ha fet ressò que ja s'ha actualitzat el web hadimititjamanelprat.info

 

L'anunci de dimissió ha coincidit amb una manifestació pel desallotjament de Can Vies on, segons els testimonis, s'han sentit aplaudiments. 

 

Alguns s'han preguntat si la dimissió és una de les condicions d'ERC per entrar al govern. 

 

 

Des de les files de CiU han sortit en defensa de Prat, com el diputat Benet Maimí, que ha argumentat que "pagarem car qüestionar les forces de seguretat".

 


 

Els tuitaires també han fet notar que Prat ha anunciat la dimissió el dia del tercer aniversari del desallotjament del campament dels indignats a la plaça de Catalunya.

 

 

Anar al contingut