Washington

La dieta mediterrània redueix el risc de tenir càncer i la mortalitat en general

La dieta mediterrània redueix el risc de tenir càncer i la mortalitat en general. Això s'extreu de la investigació més completa feta fins ara sobre els efectes beneficiosos d'aquesta d'alimentació. L'estudi assenyala que aquesta dieta redueix fins a un 33% el risc de mort per problemes cardiovasculars i fins a un 24% els de càncer. El treball, que publica la revista "New England Journal of Medecine", l'han dut a terme científics de les facultats de medicina de les universitats d'Atenes i Harvard (Massachusetts) i hi han participat 22.043 persones adultes sanes de 20 a 86 anys.

Actualitzat
A cada persona se li va fer una entrevista exhaustiva per determinar quins hàbits d'alimentació tenia, i se li van assignar punts en funció del grau de seguiment de la dieta mediterrània. Aquest règim alimentari consisteix a menjar fruita, verdura, peix, llegums i oli d'oliva. També inclou el consum gairebé diari de iogurt, cereals integrals i fruita seca, i vi en dosis moderades. Els individus que van participar en l'estudi van ser sotmesos a un seguiment de 44 mesos, al final dels quals es va determinar que com més se seguia la dieta mediterrània menys casos de càncer i de problemes cardiovasculars hi havia, amb un descens considerable del risc de mort.
Anar al contingut