Barcelona

La Diada, amb temps tranquil a la major part del dia i del país

Dimarts veurem l'acostament d'un front, però sembla que el temps aguantarà a la major part del país.

Actualitzat
Aquest 11 de setembre esperem una Diada amb temps tranquil a la major part del país. Serà un dia de transició: un gran anticicló atlàntic s'aproximarà a Catalunya entre dimarts i dimecres, empenyent les borrasques cap al nord d'Europa. En el seu moviment de retirada, les pertorbacions arrossegaran un front que lliscarà pel nord del nostre país, però els últims models meteorològics estan rebaixant les perspectives inicials de ruixats.

A hores d'ara, aquests models indiquen condicions per a la formació de boires i núvols baixos costaners al principi del dia. És molt probable que la jornada comenci amb força sol, però a partir de la tarda el cel s'anirà enteranyinant. Des de l'oest arribaran bandes de núvols prims que indicaran la proximitat del front. El tercer factor en joc serà la nuvolositat d'evolució. La inestabilitat associada al front podria revifar els ruixats al Pirineu a partir del migdia.

Previsiblement, aquestes pluges quedarien localitzades a l'extrem nord, tot i que no es descarta també algun ruixat cap al nord-est. Els núvols de tarda també podran desenvolupar-se cap al litoral o la zona dels Ports, però sembla poc probable que derivin en ruixats. La possibilitat que els xàfecs puguin apropar-se a punts del litoral al llarg de la matinada ha quedat molt diluïda, segons aquesta nova tendència.

Un cop passi aquest petit front, entrarà la tramuntana i baixaran les temperatures. Fins  llavors, la calor es mantindrà sense gaires variacions, amb valors similars als d'aquest cap de setmana en general, segurament una mica més baixos a primera hora però una mica més alts al migdia. A les capitals hi esperem màximes d'entre 28 i 31 graus.







VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut