Barcelona

La diabetis tipus II, associada als adults obesos, comença a afectar els nens catalans

Els mals hàbits d'alimentació comencen a fer estralls entre els menors i porten malalties inusuals. La diabetis de tipus II, associada a l'obesitat i a l'edat adulta, es comença a donar entre la població infantil a Catalunya. Així ho han afirmat els experts que han participat en la jornada informativa de l'Associació de Diabètics de Catalunya. Els entesos han tornat a remarcar que és fonamental fer exercici per prevenir aquesta malaltia.

Actualitzat
Segons l'Associació de Diabètics de Catalunya, que ha celebrat durant aquest cap de setmana la jornada informativa "Pregunti a l'expert", els mals hàbits alimentaris són la causa principal de l'expansió de la malaltia. La doctora Marisa Torres, pediatra endocrinòloga de l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, ha explicat que s'han detectat casos de "diabetis de l'adult" en nens amb antecedents familiars, amb una fabricació d'insulina normal, però "a causa de l'obesitat, la insulina no acaba de tenir una bona acció".

Des de l'àmbit de la dietètica Serafí Murillo, de la Fundació Sardà Farriol, subratlla la importància d'evitar l'excés de pes, encara que sigui de pocs quilos. Segons Murillo no cal que sigui un grau d'obesitat molt extrem, sinó que fins i tot amb petits sobrepesos però amb distribució abdominal, és a dir que es concentren a l'estómac, ja són un factor de risc important per desenvolupar la diabetis. El dietista ha recomanat, de la mateixa manera que els cardiòlegs, caminar mitja hora al dia amb pas ràpid com a mesura de prevenció.
Anar al contingut