Madrid

La DGT caçarà els vehicles que circulen sense assegurança

La DGT i el Consorci de Compensació d'Assegurances volen acabar amb els vehicles que circulen per les carreteres sense estar assegurats. Segons els seus càlculs, d'aquests n'hi ha uns 400.000 a tot l'Estat. Per això, a partir d'aquest dimecres, un dispositiu especial permetrà a la Guàrdia Civil detectar-los automàticament. A Catalunya aquesta mesura entrarà en vigor al llarg d'aquest any.

Actualitzat
El nou sistema consta d'una càmera que permet "llegir" la matrícula dels cotxes que circulen, i que està connectada a un equip informàtic que compara la matrícula amb un registre de vehicles que no tenen en regla l'assegurança obligatòria. De moment s'ha instal·lat a 12 cotxes patrulla de la Guàrdia Civil, que circularan per tot l'Estat excepte per Catalunya i el País Basc, on les competències de trànsit estan transferides.

El Ministeri de l'Interior assegura que no se sancionarà automàticament els infractors, sinó que se'ls aturarà i es comprovarà que, efectivament, no tinguin al dia l'assegurança. Segons el director de la Direcció General de Trànsit, Pere Navarro, s'ha acabat la "impunitat per als que circulen sense assegurança". Les sancions aniran dels 1.000 euros dels ciclomotors, als 1.500 per als turismes o els 2.600 per als vehicles pesants. Al projecte hi col·labora el Consorci de Compensació d'Assegurances, que s'ha de fer càrrec d'uns 16.000 sinistres cada any de conductors que no tenien l'assegurança obligatòria. Segons els seus càlculs, a les carreteres hi ha circulant uns 400.000 vehicles no assegurats, però amb els mètodes actuals només se sanciona cada any una quarta part dels infractors.

El nou sistema, que pot llegir les matrícules de més d'un carril alhora i fins i tot amb males condicions de visibilitat, podria aplicar-se aviat per detectar també els vehicles robats o els que no hagin passat l'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).
Anar al contingut