Juana Elvira Gómez ha patit els abusos del seu pare. (Foto: Reuters)
Juana Elvira Gómez ha patit els abusos del seu pare. (Foto: Reuters)
Argentina

La detenció d'un home per abusar durant 30 anys de la seva filla i tenir 10 fills amb ella commociona l'Argentina

La història que ha sacsejat l'Argentina recorda perillosament la de Joseph Fritzl, el "monstre" d'Amstetten, a Àustria, que va tenir tancada la seva filla durant 24 anys en un búnquer sota casa seva, i hi va tenir set fills. Ara, una dona argentina ha relatat part de les seves vivències al costat d'un altre "monstre", que la va començar a empresonar quan encara era una preadolescent de 13 anys, per passar a maltractar-la i violar-la durant les tres dècades següents. El resultat dels successius abusos incestuosos van ser 10 fills, el primer dels quals va suïcidar-se quan va assabentar-se de qui era el seu pare.

Actualitzat
La història de Juana Elvira Gómez, que actualment té 43 anys, ha pertorbat l'Argentina. La dona, que viu en una remota zona rural de la província de Santa Fe, no es va decidir a denunciar el seu pare fins al mes de juny passat, quan la policia va arrestar l'home, Armando Gómez, per un altre delicte.

Juana Elvira Gómez ha relatat que la seva mare va morir quan ella tenia dos anys i aleshores el seu pare va passar a compartir la vida amb una dona de qui "es va desfer" quan ella ja en tenia 13. Va ser llavors quan va començar a prohibir-li sortir de casa sota amenaça de mort. La dona atribueix aquest enclaustrament a la gelosia que sentia el seu pare quan la veia amb algú.

Va ser llavors quan va començar el calvari. En paraules de la víctima, "va començar la meva vida de terror i angoixa, dins d'un cercle del qual no podia sortir", i assenyala que mai va tenir prou "coratge" per denunciar el seu pare a causa de la "por extrema" que li tenia, tot i que l'agredia físicament fins a aconseguir omplir-li de cicatrius el cos.

Dos anys després van començar els abusos, que s'han prolongat durant 30 anys i han deixat 10 fills incestuosos. El primer es va suïcidar quan tenia 17 anys després de saber qui era el seu pare, un cas excepcional ja que cap dels altres nou fills havia sospitat mai res. Ara, Juana Elvira, que rep atenció psicològica, ha reconegut que vol reconstruir la seva vida però continua atemorida.

Tot i que Armando Gómez, el pare, ho va negar tot, les proves d'ADN han confirmat que els fills de Juana són seus. També han corroborat la denúncia de la mare dos dels fills i una filla que també va ser forçada pel seu pare-avi. L'acusat està detingut sota el càrrec d'abús sexual agreujat pel vincle i la reiteració dels delictes comesos.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut