L'oli d'oliva de les Garrigues es produeix a partir d'olives de la varietat arbequina
L'oli d'oliva de les Garrigues es produeix a partir d'olives de la varietat arbequina
Garrigues

La Denominació d'Origen Garrigues fa 40 anys

La DO agrupa 23 cooperatives i 3.500 pagesos

Es venen al voltant d'un milió i mig de quilos d'oli al detall cada any, però les exportacions d'oli a granel continuen tenint molt pes en el conjunt de l'activitat comercial de la DO

RedaccióActualitzat

La Denominació d'Origen Garrigues va néixer fa 40 anys i va ser la primera d'Europa de rebre el títol de Denominació d'Origen protegida (DO). L'entitat va néixer amb l'objectiu de certificar l'oli a l'engròs que s'exportava a Itàlia davant la sospita que es venia com a oli de les Garrigues producte que no ho era.

Es venen al voltant d'un milió i mig de quilos d'oli al detall cada any, però les exportacions d'oli a granel continuen tenint molt pes en el conjunt de l'activitat comercial de la DO.

Els dos presidents que ha tingut l'entitat en aquest 40 anys, Ramon Flix i Joan Segura, han hagut de fer front al repte d'incrementar les vendes al detall fins a estabilitzar-les al voltant del milió i mig de quilos anuals, en detriment de l'exportació a granel a Itàlia.

Un factor que juga en contra de la DO és l'envelliment dels pagesos. Molts pleguen i deixen de conrear les seves finques. Per això, reclamen a l'administració ajudes perquè els joves puguin incorporar-se a l'activitat agrària i, així, garantir el futur de les cooperatives.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut