Classe de religió en una escola.
Classe de religió en una escola.
Barcelona

La demanda per aprendre religió a l'escola cau un 7% a l'última dècada a Catalunya

La xifra de famílies que demanen que els seus fills facin religió a l'escola ha baixat un 7% a l'última dècada a Catalunya, segons fonts consultades per Catalunya Informació. Els portaveus de les diferents religions consultats per aquesta emissora assenyalen que les escoles no informen prou bé les famílies del dret a demanar que els seus fills rebin aquesta formació en horari lectiu.

RedaccióActualitzat

Cau la demanda per aprendre religió a l'escola, especialment la islàmica. Segons les dades a les quals ha tingut accés Catalunya Informació, el nombre de famílies que volen que els seus fills facin religió ha baixat un 7% a l'última dècada a Catalunya. La davallada més important correspon a la doctrina islàmica, que fa deu anys van sol·licitar 1.200 famílies i que el curs passat ja només en van demanar 77, un 95% menys. Mohamed Haloul, portaveu del Consell Islàmic de Catalunya, considera que les escoles no informen prou bé les famílies i que la comunitat musulmana tampoc no ha pogut fer pressió als centres.

Segons Ramon Cors, delegat d'ensenyament del Bisbat de Barcelona, la falta d'informació a les famílies també explicaria la baixada de la demanda de la religió catòlica. Cors hi afegeix alguns missatges que, segons ell, donen alguns centres als pares que ho demanen: "Dir que no hi haurà cap infant més que demani la classe de religió i, per tant, hauran d'aïllar el seu fill que demana la classe de religió. Això li suposarà una situació per al fill..."

El Departament d'Ensenyament recorda que al full de preinscripció s'especifica clarament que les famílies tenen dret a demanar que els seus fills cursin religió com a matèria optativa i assegura que no han rebut cap denúncia perquè aquesta demanda no hagi estat atesa.

 

Anar al contingut