Madrid

La demanda elèctrica arriba a un nou màxim, mentre que l'energia eòlica "només suposa l'1,4% del total"

La demanda d'electricitat ha arribat a primera hora de la tarda d'avui a un nou màxim en arribar als 41.318 megawatts, segons ha anunciat Red Eléctrica de España (REE) en una nota en què ha destacat l'absència de vent i, per això, "l'escassa producció eòlica, que amb prou feines ha suposat un 1,4% del total". L'anterior rècord es va produir el passat 8 de juliol, quan es va arribar a 41.127 megawatts. A causa de les altes temperatures previstes per als pròxims dies, el gestor tècnic de la xarxa elèctrica no descarta nous màxims.

Actualitzat
Segons els gràfics de REE de cobertura de la demanda per tecnologies, els cicles combinats de gas aportaven el 32,4%, en front del 16,3% de la hidràulica, el 17% de la nuclear i l'11% del carbó.

En un comunicat, l'Associació Espanyola del Gas (Sedigas) destaca la capacitat dels cicles combinats per respondre a la demanda d'energia en una jornada com la d'avui, caracteritzada per la forta calor i per l'absència de vent. Sedigas considera que el gas natural es manté com la millor alternativa com a energia de suport a les renovables gràcies a les seves característiques, entre les quals destaquen la flexibilitat operativa, l'eficiència, el cost d'inversió i la menor emissió de CO2.

Actualment hi ha 22.243 megawatts de potència instal·lada de cicles combinats a Espanya. Sedigas defensa un pla de cicles combinats, en què, a la funció de seguretat del subministrament, s'afegeixi el paper de suport del sistema elèctric davant l'augment del pes de les renovables al país.
Anar al contingut