Entrada de l'Escola Ferran Sunyer
Entrada de l'Escola Ferran Sunyer

La demanda de P3 a l'escola pública supera per primer cop la concertada a Barcelona

L'alta demanda ha obligat a crear noves places

Actualitzat

La demanda de places a P3 a l'escola pública de la ciutat de Barcelona ha superat les sol·licituds per accedir a la concertada per primera vegada.

De les 12.760 sol·licituds registrades, el 50,5% de les famílies van escollir l'escola pública, superant el 49,6% del curs passat.

D'aquesta manera, als centres concertats els queden unes 1.000 places vacants de P3 de cara al curs vinent.

107 noves places públiques després de mobilitzacions

El Consorci d'Educació ha decidit ampliar a 107 les places ofertes als barris de l'Eixample, Gràcia i Horta. Ho fa per donar resposta a les famílies que amb l'oferta inicial havien quedat fora de les escoles públiques del barri. Ampliarà ràtios i crearà, com a mínim, tres grups més de P3.

Desenes de famílies barcelonines van estar assignades d'ofici en escoles concertades, algunes confessionals, o en escoles públiques fora del seu barri.

Aquesta decisió del Consorci va donar lloc a mobilitzacions en què les famílies expressaven el seu "malestar" i que se sentien "enganyades, abandonades i ignorades". Alertaven de les greus conseqüències que podia tenir per als infants el fet d'anar a un col·legi lluny del barri.

 

 

Finalment, el president del Consorci, Josep González Cambray, ha assegurat que totes les famílies que només han escollit escola pública tindran plaça pública. També s'ha compromès a no assignar cap escola concertada religiosa a les famílies que no havien considerat aquesta opció en la seva preinscripció.

Això posa de manifest un canvi de tendència que s'ha anat veient en els darrers anys. El Consorci de Barcelona ha anat augmentant el nombre de centres públics a la ciutat.

El comissionat d'Educació a l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, ha dit que aquesta preferència per la pública és una bona notícia. Considera que es comença a reconèixer la qualitat de l'educació pública.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut