La demanda contra Llarena a Bèlgica la decidirà un tribunal i no un sol jutge

La justícia belga atén així la petició de la defensa del jutge del Suprem, a la qual no s'oposaven els advocats de Puigdemont

RedaccióActualitzat

La justícia belga ha decidit avui que serà un tribunal -és a dir, tres jutges- qui examini la demanda civil contra el jutge Pablo Llarena presentada per Carles Puigdemont i els exconsellers que són a l'estranger.

La jutge que duia el cas fins avui ha acceptat la petició de la defensa de Llarena, a la qual no s'oposaven els advocats de l'expresident de la Generalitat.

Totes dues parts defensen que un tribunal dona més garanties al procés judicial. Les parts, en canvi, no es posen d'acord sobre què s'ha de discutir primer.

La defensa de Llarena ha demanat a la justícia que abans d'entrar en el fons de la demanda es decideixi sobre si Bèlgica és competent per jutjar un magistrat del Tribunal Suprem d'Espanya. Ells defensen que no. I en aquesta part centren els esforços.

Calculen que el tribunal s'hi hauria de pronunciar en un màxim de sis setmanes.

Els advocats de Puigdemont i els exconsellers, en canvi, defensen que s'ha d'entrar en el fons des del primer moment. Per això insisteixen en la necessitat de fixar un calendari per revisar tota la documentació de la causa.

Volen anar avançant per arribar a un judici, una vista final en la qual sí que es requereixi la presència de Pablo Llarena, avui absent i representat pels seus advocats.

 

Sigui com sigui, la vista d'avui només ha fet que confirmar que el procés per una suposada vulneració dels drets dels exmembres del govern per part del jutge s'allargarà en el temps.

Diuen els advocats de Puigdemont que pot durar entre sis i dotze mesos.

La vista preliminar celebrada aquest dimarts s'havia de fer, originalment, fa tres setmanes, però va ser ajornada perquè la defensa de Llarena va demanar més temps per estudiar el cas i que la demanda fos examinada per un tribunal i no una sola jutge.

La defensa de Llarena l'ha assumit un equip legal pagat pel govern espanyol.

La contractació d'aquesta defensa no ha estat exempta de polèmica, perquè la demanda es basa en unes declaracions fetes a títol personal.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut