Barcelona

La delegada del govern a Madrid acusa Ada Colau de donar suport a grups proetarres

La portaveu de la PAH estudia accions legals contra aquestes declaracions. Camacho estudia denunciar la PAH per les accions d'"escrache" contra una diputada.

RedaccióActualitzat
La delegada del govern a Madrid, Cristina Cifuentes, ha acusat la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, de donar suport a grups proetarres. Cifuentes s'ha referit a Colau en aquests termes per criticar les accions que està fent la PAH per aconseguir que polítics del PP votin a favor de la iniciativa legislativa popular contra els desnonaments.

"La PAH hauria d'aclarir per què dóna suport a una manifestació de suport als presos d'ETA", ha afirmat Cifuentes en declaracions a RNE sobre l'adhesió d'aquest col·lectiu a la manifestació a favor dels interns terroristes del mes de gener passat al costat d'altres associacions.

Colau ja ha respost a les acusacions i ha dit que estudia accions legals per les paraules de Cifuentes i altres acusacions des del PP.

I és que les accions d'"escrache" de la PAH també han rebut les crítiques de la líder del PP català, que les ha qualificat d'"amenaces de mort" a una diputada, en referència a la diputada al Congrés Concepció Veray. El PPC ha dit que estudia accions legals per aquests "gravíssims" incidents. Segons Camacho, una de les amenaces va ser "pública i manifesta" durant una reunió de Veray amb la PAH i l'altra es va produir en privat. "No es pot amenaçar ningú, i menys de mort", ha afirmat la líder popular, que no ha volgut donar més detalls sobre aquesta suposada agressió soferta per la diputada del partit per Girona.

Però pel que fa a les acusacions de filoetarra de Cifuentes a Colau, Camacho ha dit que no les comparteix "en absolut" i s'ha ofert a reunir-se amb la portaveu de la PAH.

No obstant això, ha insistit a criticar la pressió que la PAH ha exercit als domicilis particulars de diversos diputats populars a les Corts -entre ells, els catalans  Antonio Gallego i Àngels Esteller-, perquè "els domicilis i les famílies són sagrats".

"Reconec el dret legítim a la indignació perquè tenen raons per a això", ha reconegut Camacho, però ha afegit que això no justifica que vagin als domicilis dels diputats a pressionar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut