Natació

La delegació espanyola tanca els Mundials de Barcelona amb 12 medalles, el doble que fa dos anys a Xangai

Les 12 medalles aconseguides per la delegació espanyola en els mundials de natació de Barcelona doblen les sis guanyades ara fa dos anys, en els Mundials de Xangai. Llavors, totes van ser de natació sincronitzada. A Barcelona, l'equip sincronitzat se n'ha penjat 7: 3 de plata i 4 de bronze, amb Ona Carbonell com a gran protagonista. En natació, les medalles de l'equip estatal també han parlat català amb Mireia Belmonte i la mallorquina Melanie Costa.

Actualitzat
Les 12 medalles aconseguides per la delegació espanyola en els Mundials de natació de Barcelona doblen les sis guanyades ara fa dos anys, en els Mundials de Xangai. Llavors, totes van ser de natació sincronitzada. A Barcelona, l'equip sincronitzat se n'ha penjat 7: 3 de plata i 4 de bronze, amb Ona Carbonell com a gran protagonista. Malgrat lluitar contra l'equip rus i el xinès, el combinat espanyol ha superat els mundials amb nota, després de la marxa d'Anna Tarrés i la retirada d'Andrea Fuentes.

En natació, les medalles de l'equip estatal també han parlat català amb Mireia Belmonte. La badalonina s'ha penjat dues plates, als 200 papallona i als 400 estils i un bronze als 200 estils, en uns mundials en què ha participat en 6 modalitats. La mallorquina Melanie Costa va donar la sorpresa amb la plata en els 400 lliures. Cal destacar també el bon paper de la barcelonina Marina Garcia, que, tot i no penjar-se cap medalla, ha batut cinc rècords d'Espanya.

L'única medalla d'or per a Espanya ha estat la del waterpolo femení. Les "noies guerreres", dirigides per Miki Oca, han continuat fent història després del subcampionat olímpic aconseguit a Londres 2012.

Les estrelles mundialistes

Pel que fa a les grans estrelles d'aquest mundials, destaca per sobre de tots la nord-americana Missy Franklin, que s'ha adjudicat 6 medalles d'or en les 7 proves en què ha participat. La seva compatriota Katy Ledecky, amb només 16 anys d'edat, ha guanyat tres ors. En l'apartat masculí, dos noms propis: el nord-americà, Ryan Lochte, condecorat amb tres ors, i el xinès Sun Yang, amb identic botí. La mitjana i la llarga distància és el seu territori.

En equips, l'equip rus de sincronitzada s'endú tots els honors després d'aconseguir l'or en les 7 modalitats en què participava, tal com va passar en els mundials de Xangai 2011.

En aquests mundials s'han batut 6 rècords del món. Lés nedadores més voraces, amb dos per cap, han estat la lituana Meilutyte, en els 50 i 100 metres braça, i la nord-americana Katy Ledecky, en els 800 i els 1.500 metres lliures.

La novetat dels campionats han estat els salts de gran alçada, que s'han fet al Moll de la Fusta. Veure saltar nedadors des de 27 metres ha estat tot un luxe per a la vista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut