La Delegació del govern espanyol requereix a Castellar que posi el retrat del Rei en un lloc preferent del saló de plens

ACN Castellar del Vallès.-La Delegació del govern espanyol a Catalunya ha requerit a l'Ajuntament de Castellar través d'una carta que col·loqui el retrat del Rei Felip VI en un lloc preferent a la sala de plens del consistori, segons ha informat aquest a través d'un comunicat. El requeriment s'ha enviat després que la Delegació tingués coneixement de la retirada de la imatge del rei a la sala, una mesura que l'equip de govern pretén formalitzar el proper ple municipal del 31 de maig. Així, el govern municipal té previst sotmetre a votació l'aprovació inicial de la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i especificar quines banderes i retrats poden ser-hi presents. Castellar assegura que la incorporació d'un nou article permetria regular que l'única simbologia institucional present sigui l'escut municipal, "amb l'objectiu de posar en valor la idiosincràsia de la vila de Castellar".

L'alcalde del municipi, Ignasi Giménez (PSC), ha expressat la seva perplexitat per la carta que signa la delegada Maria de los Llanos de Luna, ja que ha assegurat que "és una llàstima que la màxima preocupació de la delegada del govern a Catalunya sigui que a la sala de plens hi hagi la fotografia de Felip VI".L'alcalde ha lamentat que, per contra, la delegada "no va voler rebre" la delegació d'alcaldes que pretenia explicar-li com afecta a la ciutadania la recent suspensió de part dels articles de la Llei 24\/2015. Giménez afegeix que no només això sinó que "va desplegar un dispositiu d'antiavalots davant dels legítims representants municipals". Per últim, ha retret a Llanos de Luna que tampoc truqués, "ni que fos per cortesia", després de la ventada del 9 de desembre del 2014 que va provocar "una situació d'emergència extraordinària al municipi".Per tot això, Giménez ha qualificat de "despropòsit" el contingut de la carta, tot i que ha afegit que "no és d'estranyar tenint en compte el que va fer la homòloga de Llanos de Luna a Madrid intentant prohibir la llibertat d'expressió en la final de la Copa del Rei".

Anar al contingut