Barcelona

La delegació del govern espanyol demana explicacions per la pancarta contra el rei

Assegura que la pancarta contra el rei generava problemes de seguretat, sobretot perquè impedia el control d'unes quantes finestres

RedaccióActualitzat

La delegació del govern espanyol a Catalunya demana explicacions als Mossos d'Esquadra sobre la seguretat durant els actes d'aquest divendres al matí a la plaça de Catalunya, perquè considera que la gran pancarta contra Felip VI col·locada en un dels edificis impedia el control d'algunes finestres amb vista directa a l'acte.

En una carta enviada per la delegada accidental, Montserrat García Llovera, es demana a la policia catalana quines accions s'han pres per garantir de manera efectiva la seguretat de l'acte i recorda que els Mossos es van comprometre a assumir el control de les altures en la Junta de Seguretat celebrada el dia 14.

 


La Policia Nacional havia exigit la retirada de la pancarta perquè suposava un espai de seguretat cec.

"La instal·lació de la lona esmentada ha generat un espai cec d'aproximadament 12 per 2 metres, sota del qual hi havia diverses finestres que han quedat franques de la necessària vigilància policial."

 

La delegació del govern espanyol a Catalunya també demana informació al comissionat de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, sobre les accions que han pres per garantir la seguretat, si la instal·lació de la pancarta havia estat sol·licitada i si s'ajusta a les ordenances municipals.

 

 

Les queixes fan referència a una gran pancarta que aquest divendres de matinada ha aparegut penjada al pis superior d'un dels edificis de la plaça de Catalunya. A la pancarta, d'uns quinze metres d'amplada, hi havia escrit en anglès: "El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans", amb una foto de Felip VI cap per avall. No hi apareixia cap nom de cap entitat o partit polític.

El propietari del pis on s'ha penjat la pancarta ha cedit l'espai als activistes de manera legal i, per tant, l'única manera que tenien els Mossos de despenjar-la era baixant amb cordes des del terrat de l'edifici. Un equip s'ha despenjat per la façana, però, finalment, s'ha fet enrere.

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat que l'operació dels Mossos s'ha fet per seguretat.

La pancarta ha estat visible durant tot l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17A. Aquest mateix divendres a la tarda, els mateixos que l'havien penjat l'han despenjat.


 

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut