La defensora del poble europeu, Emily O'Reilly, al costat de Jean-Claude Juncker, president de la CE (ACN)
La defensora del poble europeu, Emily O'Reilly, al costat de Jean-Claude Juncker, president de la CE (ACN)
Brussel·les

La defensora del poble europeu diu que les advertències de la CE sobre l'expulsió d'una Catalunya independent són "una opinió personal"

Assegura que els tractats no preveuen cap procediment davant d'una potencial secessió de part d'un territori d'un estat membre

Actualitzat

La defensora del poble europeu, Emily O'Reilly, ha reconegut que les advertències de Brussel·les que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea són "una opinió personal" i "no un posicionament oficial" de la Comissió Europea. Ho ha admès en una carta com a resposta a la denúncia presentada per diversos eurodiputats catalans sobre una suposada manipulació d'unes declaracions de la CE sobre Catalunya, només cinc dies abans del 27S.

O'Really ha assegurat que "els tractats no preveuen cap procediment davant d'una potencial secessió de part d'un territori d'un estat membre" i que, per tant, les advertències de Brussel·les sobre l'expulsió de la UE d'una Catalunya independent que hauria de tornar a demanar l'ingrés són només una "opinió personal i no el posicionament oficial de la institució".

En aquest sentit, ha conclòs que "qualsevol declaració dels membres de les institucions comunitàries" sobre la independència de Catalunya només s'ha de prendre com una opinió personal.

L'eurodiputat convergent Ramon Tremosa, a "El matí de Catalunya Ràdio", ha subratllat que aquesta és "la primera reacció que hi ha després de la manipulació de la resposta de Juncker a pregunta del diputat Santi Fisas, en plena campanya electoral, que a Brussel·les ha creat una enorme commoció".  

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut