Últim dia del judici
Últim dia del judici
Altsasu

Altsasu, vist per a sentència: la defensa insisteix que no és un cas de terrorisme

En l'últim dia del judici, els advocats de dos dels vuit joves acusats han criticat la "banalització intolerable" del terrorisme

RedaccióActualitzat

El judici del cas Altsasu ha quedat vist per a sentència. Els advocats de dos dels vuit joves acusats d'agredir dos guàrdies civils en un bar d'aquesta població navarresa han criticat, l'últim dia del judici, "la intolerable banalització" que s'ha fet del concepte de terrorisme, quan atribueixen aquest delicte als seus defensats. Els vuit acusats s'enfronten a penes de 12 a 62 anys de presó. Cap dels joves ha volgut fer ús de l'última paraula.

Els informes de les defenses han posat el punt final al judici d'Altsasu a l'Audiència Nacional, que ha durat 10 dies. Els advocats han destacat que no s'ha pogut acreditar l'autoria de cap dels acusats per als quals han demanat la lliure absolució. Han rebutjat la qualificació de delicte greu i han reiterat que l'informe de la Guàrdia Civil és esbiaixat i poc rigorós. Les defenses han dubtat de la versió dels guàrdies civils i de les seves parelles i s'han preguntat com és possible que fossin agredits per desenes de persones quan només hi ha hagut una lesió de turmell.

Concretament, un dels advocats, José Luis Galán, ha destacat que la petició de 50 anys de presó només pot ser per delicte d'altra traïció i genocidi, i ha assenyalat que el tipus penal de terrorisme és injustificable. Els lletrats han defensat el vídeo on es veu un dels guàrdies civils suposadament agredit amb la camisa neta, i que això contradiu la versió dels agents.

Des de la fiscalia es manté l'acusació de delictes de terrorisme contra els vuit joves. Parla d'actuació feixista que segueix una estratègia d'ETA consistent a intentar expulsar del País Basc i de Navarra els cossos de seguretat de l'Estat.

ARXIVAT A:
AltsasuTerrorisme
Anar al contingut