Jordi Sànchez, diputat de JxCat
Jordi Sànchez, diputat de JxCat

La defensa de Sànchez no anirà a Estrasburg i recorrerà al Suprem per ser investit

RedaccióActualitzat

L'estratègia de defensa de Jordi Sànchez no passa, de moment, pel Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Malgrat que s'havia anunciat que el següent pas seria presentar un recurs a Estrasburg per garantir la investidura, ara la defensa diu que primer presentarà recurs a la sala d'apel·lacions número 2 del Tribunal Suprem.

Aquest divendres, quan es va saber la decisió del Suprem de no permetre a Sànchez anar a la investidura, la defensa va explicar que portaria el cas a Estrasburg. De fet, es van queixar que el jutge Pablo Llarena hagués trigat a notificar-los la decisió perquè això impedia recórrer divendres mateix. La intenció era fer-ho aquest dilluns a primera hora, però han canviat d'estratègia.

Segons han anunciat aquest diumenge a la tarda fonts de la defensa, han preferit no utilitzar la via del tribunal d'Estrasburg sense haver esgotat abans totes les instàncies espanyoles.

 

 

Esgotar el camí a l'Estat

Experts ja havien avisat que l'opció de portar el cas al TDEH tenia "possibilitats minses" d'èxit. Ho deia qui va ser vicepresident del Tribunal, l'exjutge Josep Casadevall:

"No tinc coneixement d'una situació ni igual ni similar. És molt difícil avaluar què farà el Tribunal. Les possibilitats, m'atreveixo a dir, són minses, vista la jurisprudència."

 

Notícies relacionades: El cas Yoldi com a mirall: "A mi em donaven garanties i ara es dediquen a reprimir"

 

Altres experts ja havien apuntat que abans d'anar a Estrasburg calia esgotar la possibilitat de presentar recursos a Espanya. Això passa per apel·lar al Suprem i, després si s'escau, al Tribunal Constitucional, tal com explica el president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia.

 

"Crec que no és el moment processal oportú. Encara pot plantejar davant la sala d'apel·lacions del Suprem un recurs i ha d'anar al Tribunal Constitucional. Quan s'esgotin totes les vies internes és clar que té possibilitats d'anar al TEDH, però és precipitat fer-ho ara."

 

Ho explicava al "Preguntes freqüents" de TV3:


 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàGovern empresonatRebel·lió
Anar al contingut