Abraham Castro, advocat de Millet
Abraham Castro, advocat de Millet
L'Hospitalet de Llobregat

La defensa de Millet acusa la Fundació i el Consorci del Palau d'"encobrir" CDC

Millet considerava l'espoli del Palau un sobresou per la seva "extraordinària" gestió, segons les conclusions finals del seu advocat

RedaccióActualitzat

La defensa de Fèlix Millet ha retret a les acusacions, exercides per la Fundació i el Consorci del Palau de la Música, que "encobreixin" el presumpte finançament il·lícit de CDC delatat pel seu client, potser perquè aquest "ha confessat massa".

En l'informe final del judici, l'advocat de Millet, Abraham Castro, ha dit que algunes de les acusacions "han estat ignorant, o fins i tot encobrint, una part dels fets confessats". Castro ha apuntat, especialment, la Fundació del Palau de la Música i l'actual presidenta, Mariona Carulla, que n'era vicepresidenta en l'època de l'espoli.

La Fundació del Palau i el Consorci -integrat per les administracions que atorguen subvencions públiques al Palau- demanen, respectivament, penes de 81 i 21 anys per a Millet i Montull, sense acusar CDC de lucrar-se a través de l'espoliació, tot i que el Consorci ho va intentar a últim moment.

La defensa de Millet fa la seva lectura sobre aquesta postura de la Fundació: "Demanen penes exemplaritzants quan els seus clients estan implicats fins al fons en els fets." I ha afegit: "Mai m'havia trobat una causa on les defenses confessen una cosa que les acusacions encobreixen."

L'advocat de Millet intenta minimitzar l'espoli

Sobre l'atre vessant del cas, l'espoli de la institució per part de Millet i Montull, el lletrat ha dit que el seu client va fer coses molt dolentes en la institució però també coses "extraordinàriament bones".

Segons Castro, el Palau es trobava en un estat ruïnós quan va arribar i en pocs anys va aconseguir més de 40 milions d'euros de patrocinis.

L'advocat ha argumentat que, per la seva bona gestió, Millet va creure que ell i Montull mereixien cobrar sobresous de les arques de la institució sense sotmetre-ho als òrgans del Palau: "Aquí va venir el seu gran error. Bé per pudor, per vergonya o per desvergonya, van decidir agafar-ho sense més."

Lamenta que Millet compleixi pena "d'arrest domiciliari" tot i haver confessat

Castro lamenta que l'expresident del Palau hagi passat 8 anys "d'arrest domiciliari" sense sortir gairebé de casa seva a l'Ametlla del Vallès, ja que quan ho fa és objecte d'atacs verbals. Segons ha dit, "hem hagut de sortir de restaurants perquè la gent s'aixecava" i ha afegit que "sortim escortats cada dia".

L'advocat de Jordi Montull també ha criticat el tracte que s'ha donat al seu client. Ha dit que no és l'assassí de les nenes d'Alcàsser, que només es va emportar diners que no eren seus

"Injustament tractats pel fiscal"

La setmana passada va exposar les conclusions finals del cas el fiscal Emilio Sánchez Ulled, que va assegurar que el Palau era la "canonada" per la qual Ferrovial finançava CDC o que "la bandera justificava qualsevol abús amb la cartera".

L'advocat de Millet assegura que s'han sentit "injustament tractats pel fiscal" i considera que no els ha tractat igual que a d'altres encausats, en una al·lusió implícita cap a Montull i la seva filla.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut