Accés a les dependències judicials dels cinc acusats (Efe)
Pamplona

Un testimoni declara que la presumpta víctima de La Manada sabia que l'havien gravat

La defensa d'un dels acusats de violació als Sanfermines retira l'informe de detectius privats que van rastrejar la vida de la noia a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

Tram final del judici per la presumpte violació d'una noia durant els Sanfermines de l'any passat. Durant la novena sessió, la defensa d'un dels acusats ha retirat com a prova el polèmic informe encarregat a detectius privats que van fer un seguiment de l'activitat de la noia denunciant a les xarxes socials després de l'agressió. L'advocat de l'acusació, que ja va al·legar que la denunciant tenia dret a "fer una vida normal", ho ha explicat en declaracions als periodistes en acabar la novena sessió del judici.

En la causa, però si que es manté una foto d'Instagram de la noia aportada per l'advocat de tres dels acusats, Agustín Martínez Becerra.

Una policia declara que la noia sabia que l'estaven gravant

Segons Martínez Becerra, aquest dijous el cas "ha canviat de manera radical, exponencial i brutal", arran del testimoni de la policia que va recollir la denúncia de la noia, a les 7 del matí, just després dels fets denunciats.

En declaracions als periodistes, ha explicat que l'agent "no ha ratificat" el seu primer informe i ha exposat que la noia sabia que l'estaven gravant, tot i que no ho va escriure, perquè no ho va considerar important. Això ha causat certa sorpresa, perquè la presumpta víctima sempre ha dit que no ho sabia

Segons el lletrat, justament el fet que la noia sabés d'aquesta gravació podria ser el motiu pel qual va decidir presentar la denúncia.

L'advocat de la noia, que també ha reconegut aquest testimoni de la policia, creu que "s'haurà equivocat o s'haurà liat" ja que han passat 16 mesos dels fets i que "si no es recull és perquè no t'ho han dit".

Les acusacions mantenen les peticions de presó

A l'espera de la lectura de les conclusions la setmana que ve, el ministeri fiscal, l'acusació particular i les acusacions populars mantenen les peticions de presó d'entre 22 i 25 anys per als cinc acusats de la presumpte violació multiple.

Per la seva banda, la defensa d'un dels imputats ha reclamat la nulitat del judici per vulneració de drets fonamentals del seu patrocinat mentre que la resta de defenses ha demanat l'absolució.

ARXIVAT A:
JudicialLa Manada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut