Cincinnati

La cursa per la Casa Blanca es tensa per la campanya de Donald Trump

Aquest dissabte, s'ha hagut de cancel·lar el míting que havia de fer a Cincinnati, el segon després del que es va haver d'anul·lar ahir a Chicago

RedaccióActualitzat

La polèmica continua envoltant la campanya de l'aspirant republicà a la presidència dels Estats Units Donald Trump. Avui, dissabte, s'ha anunciat l'anul·lació, per motius de seguretat, del míting que havia de fer a Cincinnati. Ahir ja es va cancel·lar l'acte de campanya previst a Chicago pels enfrontaments entre els seus partidaris i detractors.

"Fora, foteu-lo fora, busca-raons! Vés-te'n cap a casa i busca't una feina!"

Això deia Donald Trump a Missouri hores d'abans de cancel·lar el míting de Chicago. I encara uns dies abans, deia això a las Vegas referint-se a un dels manifestants que feien fora:

"M'agradaria donar-li un cop de puny a la cara."

Són només algunes mostres del to desafiant del multimilionari cada vegada que s'ha vist interromput per manifestants que han acabat expulsats. Els incidents i les agressions han augmentat els últims dies. Això, afegit a la retòrica populista i racista de Trump, havia portat centenars de persones, en la protesta coordinada més gran fins ara, a presentar-se al míting de Chicago. Davant d'aquesta situació, l'equip de campanya de Trump va suspendre el míting, però la decisió va derivar en el que volien evitar.

Mentre Trump insisteix que és un unificador, parla de prohibir l'entrada de musulmans i de deportar els onze milions d'indocumentats. Mentre diu que el seu llenguatge no genera violència, tuiteja que bona part dels protestants de Chicago eren criminals.

Els rivals republicans l'han fet responsable del que ha passat, ho han atribuït al seu discurs tòxic. Però tot i això, continuen dient que donaran suport a qui surti nominat pel partit, i Trump és qui té més números de moment.

Mentrestant, el president dels Estats Units ha fet una crida a aturar els insults i la violència.

Aquest dissabte, Barack Obama, en un acte a Texas per recaptar fons per al Partit Demòcrata, ha dit que els líders polítics "han d'alçar la veu contra la violència". "Si no ho volen fer, no es mereixen el vostre vot", ha afegit. Sembla una clara al·lusió als disturbis de divendres

Dimarts, cinc grans estats faran primàries i es veurà si hi ha un gir a la campanya o si Trump surt reforçat dels episodis viscuts en els últims mítings.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut