La cúpula judicial vol que es denunciï la comissió del govern sobre la violència de l'1-O

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial argumenta que la comissió és una ingerència de la Generalitat en el poder judicial i un atac a la divisió de poders

RedaccióActualitzat

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha demanat a l'Estat que actuï contra la "comissió especial sobre la violació de drets fonamentals a Catalunya" aprovada per la Generalitat per investigar l'actuació policial de l'1-O.

Lesmes ha demanat a l'advocat general de l'Estat, Eugenio López Álvarez, que emprengui accions legals per "restablir l'ordenament constitucional i legal".

La cúpula judicial argumenta que la comissió és una ingerència de la Generalitat en el poder judicial i un atac a la divisió de poders.

"El que no pot ser és que el poder executiu s'atorgui una mena de funció supervisora de l'activitat que puguin desenvolupar els tribunals en l'exercici de les competències que, d'acord amb la Constitució, els atribueixin les lleis."

El mapa interactiu de la memòria audiovisual de l'1-O

Lesmes acaba la carta a l'advocat de l'Estat assegurant que la comissió fa palès, "una vegada més", el menyspreu de la Generalitat pels "fonaments de l'ordre constitucional i europeu":

"Una vegada més, es palesa en la iniciativa normativa del govern de la Generalitat el menyspreu més evident pels fonaments de l'ordre constitucional nacional i europeu."

Aquesta petició de Lesmes va en la línia de la queixa de totes les associacions de jutges i fiscals cap a aquesta comissió. També veuen "innecessària" la comissió d'investigació creada pel govern, al qual acusen de "voler interferir" en la seva feina.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut