El rei Felip VI (EFE)
El rei Felip VI (EFE)

La cúpula judicial no convida cap autoritat catalana a la visita de Felip VI

RedaccióActualitzat

Felip VI torna aquest dilluns a Barcelona. Serà la segona vegada que torna després de l'1 d'octubre i el seu discurs la nit del 3 d'octubre. Aquest cop, però, no provocarà la revolada política que va generar la seva visita pel Mobile World Congresss.  Llavors les autoritats catalanes no van voler rebre'l. Ara, no estan convidades.

La cúpula judicial ha decidit no convidar cap autoritat a l'acte de lliurament de despatxos a la nova promoció de jutges, que presidirà el rei. Argumenten que volen posar en relleu la independència i imparcialitat dels tribunals respecte al poder executiu i legislatiu.

A l'acte, a l'Auditori de Barcelona, no hi haurà cap càrrec del Govern, ni el president del Parlament, Roger Torrent, com tampoc el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ni l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau.

 

 

Amb el ministre Catalá

L'única autoritat política que hi haurà serà el ministre de Justícia, Rafael Catalá, en la seva condició de "ministre de jornada", que és qwui acompanya la família reial als actes oficials.

A l'acte hi anirà tota la cúpula judicial: el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar.

També participarà la directora de l'Escola Judicial, Gemma Espinosa, esposa del jutge del Suprem, Pablo Llarena.

 

Fins ara amb el president

Des de la seva proclamació, Felip VI ha vingut dos cops a Catalunya a lliurar despatxos judicials, el 2015 i 2016. 

Fa tres anys, Felipe VI va estar acompanyat del llavors president de la Generalitat, Artur Mas, i en la següent edició, de Puigdemont.

 

 

Sense rebuda i amb protestes

L'última visita del rei a Catalunya va ser el 25 de febrer per la inauguració del Mobile World Congress. Llavors ni Torrent ni Colau ni cap representant de la Generalitat van rebre el rei en la recepció oficial. 

La visita del monarca al febrer va provocar protestes al carrer, un escenari que es podria repetir aquest dilluns ja que els CDR han anunciat mobilitzacions per protestar contra la figura del rei.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155JudicialMonarquiaCGPJ
Anar al contingut