Barcelona

Puigdemont: "L'Estat ha aplicat 'de facto' un estat d'excepció"

El president de la Generalitat manté el referèndum: "No ens farem enrere perquè no hi tenim dret"

RedaccióActualitzat

Contundent resposta del govern després dels escorcolls d'aquest dimecres en diversos departaments i organismes de la Generalitat. En una declaració institucional, Carles Puigdemont, acompanyat per tot el seu govern, ha acusat l'estat espanyol d'haver suspès "de facto" el govern de Catalunya:

"L'estat espanyol ha suspès 'de facto' l'autogovern de Catalunya i ha aplicat 'de facto' un estat d'excepció."

El president de la Generalitat ha denunciat una vulneració de l'estat de dret i ha qualificat de "totalitària i antidemocràtica" l'actuació de l'Estat:

"Aquesta agressió està fora d'empara legal. S'ha perpetrat vulnerant l'estat de dret i totes les garanties constitucionals i violentant la carta dels drets fonamentals de la Unió Europea."

"El govern espanyol ha ultrapassat la línia vermella que els separava dels règims autoritaris i repressius, i s'ha convertit en una vergonya democràtica."

Davant d'això, Puigdemont ha demanat una resposta "massiva i cívica":

"Ens hem de preparar per defensar la democràcia i Catalunya amb les úniques armes que tenim: la resposta ciutadana i l'actitud pacífica i civilitzada que ens ha caracteritzat en aquest procés."

Malgrat els escorcolls, el president de la Generalitat assegura que manté la convocatòria del referèndum i assegura que l'1 d'octubre es podrà votar:

"El dia 1 sortirem de casa, portarem una papereta, i la farem servir."

"No ens farem enrere perquè no hi tenim dret."

Puigdemont ha reivindicat les accions del govern, "un govern sorgit de les urnes el 27 de setembre de 2015, un govern amb un ampli suport ciutadà i parlamentari, i que té la legitimitat democràtica".

 

En saber-se els fets, Puigdemont ha convocat la cúpula del govern a una reunió de crisi a Palau. Quan hi ha arribat, Puigdemont ha estat rebut amb aplaudiments.

El president també s'ha reunit amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut