Rodrigo Rato.
Rodrigo Rato, investigat per la Fiscalia Anticorrupció. (Foto: Reuters)
Madrid

La cúpula de Caja Madrid i Bankia va gastar més de 15 milions d'euros en negre

La Fiscalia Anticorrupció investiga 86 exdirectius, entre ells Rodrigo Rato, que haurien utilitzat targetes de crèdit per a despeses personals

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció investiga el pagament en negre de quinze milions d'euros a la cúpula de Caja Madrid i de Bankia. Els sobresous, no declarats a Hisenda, s'haurien cobrat a través de l'ús de targetes de crèdit que l'entitat bancària facilitava als directius fora del circuit habitual de targetes corporatives. Els fets van passar entre el 2003 i el 2012.

Els beneficiaris haurien estat quinze alts càrrecs de Caja Madrid i cinc de Bankia. Entre els 86 consellers i exdirectius investigats hi ha Rodrigo Rato, que presidia l'entitat quan es van repartir les targetes, Matías Amat, José Manuel Fernández Norniella i Ildefonso Sánchez-Barcoj. Tots quatre han tornat a Bankia un total de 200.000 euros. 

Entre les despeses fetes hi ha tres milions d'euros en restaurants, dos milions en disposicions d'efectiu, més d'un milió i mig en desplaçaments i viatges, més d'un milió en grans superfícies, prop de 800.000 euros en hotels i uns 700.000 en roba i complements. 

Bankia va comunicar aquest possible ús irregular de les targetes al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i aquest òrgan va traslladar la informació al Ministeri Públic. El departament d'Auditoria Interna de Bankia va detectar que diverses targetes de crèdit proporcionades inicialment per Caja Madrid i després pel grup bancari als seus directius i consellers haurien estat utilitzades en alguns casos per a fins no vinculats amb la seva activitat professional.

 

Anar al contingut