La diputada de la CUP, Anna Gabriel
Barcelona

La CUP vol un govern sense Santi Vila després de l'1-O

Anna Gabriel critica la "reacció irada i criminalitzadora" del conseller després que l'executiu s'hagi personat en la causa contra Arran als jutjats

Actualitzat

La CUP vol que el govern faci canvis a les conselleries en cas que el "sí" guanyi el referèndum.

La diputada Anna Gabriel assegura que després de l'1-O Catalunya s'ha de situar en una "lògica de transició i rupturista" i que, per tant, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, no hauria de formar part de l'executiu.

Gabriel critica l'actitud "irada i criminalitzadora" de Vila a les xarxes, després que l'executiu s'hagi personat en la causa contra Arran als jutjats per les accions en contra del model turístic. Una actitud que respon al fet que molta gent comparteix el fons i les formes d'aquestes actuacions d'Arran. Diu Gabriel que aquest no és el conseller que ara necessita el país:

"No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per a un país de rics però que no ho és per a un país de gent pobra."

 

En aquest sentit, la diputada cupaire ha reclamat un "debat" sobre com està afectant el turisme massiu a la població, a l'accés a l'habitatge, al mercat laboral, als recursos naturals i a la sostenibilitat dels Països Catalans.

Anna Gabriel insisteix que cal un govern "100% compromès" i disposat a fer el que calgui pel referèndum. Assegura que la CUP posarà "tota l'energia i la força" en la campanya del partit i de l'esquerra independentista per guanyar el referèndum de l'1-O:

"No hi ha d'haver cap excusa perquè no facin tot allò que s'ha de fer perquè aquest país voti l'1-O i faci efectiu el dret a l'autodeterminació."

Anar al contingut