La diputada de la CUP Maria Sirvent, aquest dilluns, en una roda de premsa al Parlament (ACN)
La diputada de la CUP Maria Sirvent, aquest dilluns, en una roda de premsa al Parlament (ACN)
Barcelona

La CUP troba "imprudent" convocar el ple d'investidura sense que hi hagi acord

La diputada Maria Sirvent diu que "no volen provocar que hi hagi eleccions", però tampoc "acceptar una proposta de gestió de l'autonomisme"

RedaccióActualitzat

La CUP considera que és "imprudent" la decisió de Roger Torrent de convocar dilluns vinent el ple d'investidura de Jordi Sànchez. La diputada Maria Sirvent assegura que, si es vol comptar amb els seus quatre escons, cal que es respectin els processos assemblearis de la formació. En aquest sentit, veu "molt difícil" validar un nou acord amb Junts per Catalunya i ERC de cara a dilluns vinent.

"No volem provocar que hi hagi eleccions, perquè entenem que aquest no és un escenari òptim, però tampoc aquest escenari ens farà acceptar una proposta de gestió de l'autonomisme, amb tot el que comporta."

Sirvent ha explicat que, si cal, es podrien plantejar fer un nou consell polític.

"En funció de les circumstàncies valoraríem si és necessari convocar o no un consell polític. Si rebem una proposta que ens fa pensar que sí, doncs el convocaríem."

La diputada de la CUP ha dit que els agradaria que "les forces republicanes responguessin al seu programa i encaressin la legislatura amb l'objectiu de fer república".

En tot cas, des de Junts per Catalunya i ERC han assegurat que són optimistes pel que fa a poder arribar a un acord amb la CUP.

Sobre aquest acord, segons ha explicat Junts per Catalunya en una conferència aquest dilluns a la nit a la població d'Anglès, que recull el diari "Ara", la nova proposta que s'ha fet arribar als anticapitalistes redefineix el procés constituent i diu que s'acabaria aquesta legislatura amb un projecte de Constitució catalana elaborat per la ciutadania.

En aquest sentit, s'estableixen tres eixos d'acció per construir coordinada ment la República. Un és l'eix de Brussel·les, amb les estructures que s'hi han previst crear; un altre eix, el Parlament i el govern, tots dos d'obediència republicana; i un tercer, la ciutadania, que ajudarà a redactar la Constitució. Segons recull el diari, a diferència de la proposta inicial feta a la CUP, aquesta defensa que el Parlament tingui un paper en el procés constituent. Un procés que inclouria multiconsultes a la ciutadania, organitzades de manera privada.

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraProcés catalàCUPEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut