La CUP s'ofereix a Colau per donar suport a polítiques "rupturistes" però li reclama que aposti pel bàndol dels "oprimits"

ACN Barcelona.-La CUP ha estès la mà a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per aprovar polítiques "rupturistes" després del trencament del pacte de govern amb el PSC, un acord que els anticapitalistes sempre han criticat perquè consideraven que era apostar pel "continuisme". Ara bé, la regidora María José Lecha ha reclamat a Colau que "deixi l'ambigüitat de dir 'ni DUI ni 155' i aposti clarament pel bàndol dels que han estat oprimits i han patit aquest atac a les institucions catalanes". Eulàlia Reguant ha afegit la petició a BComú perquè retiri els pressupostos tenint en compte que es tracta d'un projecte també del PSC. "O és que la voluntat és continuar fent les polítiques fetes per aquest govern? Si es trenca un pacte és per canviar també de polítiques", ha defensat.

Lecha ha recordat que la CUP sempre havia dit que si BComú treballava per polítiques rupturistes els tindrien al seu costat. "Reiterem aquest oferiment", ha dit la regidora en roda de premsa, on ha considerat que la ruptura del pacte amb el PSC és una "oportunitat" per a Barcelona. Ara bé, alhora ha advertit que no es pot ignorar que un 45% de les bases de Bcomú ha apostat pel continuisme, "per l'aval a les polítiques del PSC, un aval no ja al 155, sinó a les seves conseqüències". I aquí ha vist "la mà d'Iniciativa". La CUP fa una primera petició reclamant que es retirin els pressupostos, tenint en compte que es tracta d'un projecte de BComú però també del PSC, "un govern que ja no existeix". Està previst que els comptes passin pel seu tràmit inicial dimarts en comissió d'Economia.

Anar al contingut