Barcelona

La CUP s'obre a avalar una llista sense polítics si després hi ha "eleccions constituents"

La formació descarta donar suport a una llista unitària en què estiguin representats els tres partits polítics i la societat civil

RedaccióActualitzat

La CUP no descarta donar suport a una llista sobiranista sense polítics de cara a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre tal com estan negociant CDC, ERC i les entitats sobiranistes. El diputat de la CUP Quim Arrufat ho ha anunciat al ple del Parlament convocat aquest dimarts per valorar la reforma de la Generalitat després de la sortida dels consellers d'Unió.

Arrufat ha afegit que si aquesta llista fos la candidatura guanyadora, la CUP demanaria que després es convoquin "eleccions constituents" perquè els partits confrontin els seus programes polítics.

La CUP considera que aquesta llista serviria per recollir un suport nítid a la independència de Catalunya i avisa que al que no donarà suport mai és a una llista unitària en què estiguin els tres partits i la societat civil.

La formació ha deixat clar que en cap cas se sumarà a un executiu de concentració sobiranista com proposa ERC, perquè no volen ser una "crossa de governs amb els quals no comparteixen programa ni interessos". Descarten també un pacte amb Podem i ICV perquè consideren que condicionen el dret d'autodeterminació a pactes amb partits estatals.

Arrufat ha considerat "no rellevants" els canvis en el govern i ha criticat el president de la Generalitat, Artur Mas, que no convoqués eleccions anticipades en clau plebiscitària després del procés participatiu del 9 de novembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut