La CUP reclama celebrar un referèndum unilateral d'independència "durant aquest curs polític"

Sobre la dimissió de sis dels membres del secretariat nacional, la CUP ha reiterat que no en comparteix els motius i ha afirmat que "segueix treballant per la República Catalana"

Actualitzat

El secretariat nacional de la CUP ha reivindicat la celebració d'un referèndum unilateral d'independència "durant aquest curs polític". La direcció de la formació anticapitalista s'ha reunit aquest dilluns per iniciar el seu procés de renovació interna, després de la dimissió de sis dels 15 membres del consell polític per discrepàncies internes.

En un comunicat, la CUP informa que en la reunió s'ha "remarcat que durant aquest curs polític cal realitzar el referèndum unilateral", una idea no inclosa en el full de ruta sobiranista del govern de la Generalitat, però que tant l'ANC com Esquerra veuen amb bons ulls. A CDC, en canvi, hi ha més dubtes sobre aquesta qüestió.

Sobre la dimissió de sis dels membres del secretariat nacional, la CUP ha reiterat que no en comparteix els motius i ha afirmat que "segueix treballant per la República Catalana". La direcció assenyala que va demanar als dimissionaris que reconsideressin la decisió, un fet que "malauradament, no es va aconseguir".

Un cop obert el període per a la renovació del secretariat nacional, el següent pas de l'executiva cupaire -que estarà en plenes funcions fins que s'acabi el procés- serà preparar un reglament electoral, que s'hauria d'aprovar al proper Consell Polític de la formació. D'aquesta manera, es podrà obrir un període perquè es presentin candidatures d'equips, després del qual la militància votarà.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut