Moment de descans en el consell polític de la CUP
Moment de descans en el consell polític de la CUP
Manresa

La CUP ratifica l'aposta pel referèndum d'autodeterminació i el procés constituent

Junqueras diu en un article a "El Punt Avui" que un referèndum acordat amb el govern espanyol és impossible

RedaccióActualitzat

La celebració d'un referèndum continua en el centre del debat. La CUP referma el seu compromís amb el referèndum com a via per fer avançar el procés. El videpresident del govern i president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, avisa que un referèndum acordat amb el govern espanyol -a l'estil d'Escòcia- és impossible.

A quatre dies de la moció de confiança al president Carles Puigdemont, el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP s'han reafirmat en la defensa del referèndum d'autodeterminació i el procés constituent.

El Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP han avalat l'estratègia del Secretariat Nacional i dels grup parlamentari cupaire. Així ho afirma l'esquerra anticapitalista en un comunicat després de la trobada dels seus òrgans polítics i de control aquest dissabte.

Els cupaires també asseguren haver "marcat les bases" de cara al debat de política general, tot i que no n'han concretat el contingut, i afirmen que continuen treballant "l'estratègia dels pressupostos".

La reunió, que no és extraordinària, arriba després que les assemblees territorials hagin fixat posició les darreres setmanes, d'acord amb les directrius de l'Assemblea Nacional d'Esparreguera de l'abril. 

Article de Junqueras a "El Punt Avui"

El vicepresident del govern i president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha fet un article a "El Punt Avui" en què assegura que un referèndum acordat amb el govern espanyol -a l'estil d'Escòcia- és impossible.

 

Junqueras afirma que, si realment es vol fer -amb el consens imprescindible- ha de ser assumit i impulsat pel govern de Catalunya amb la complicitat del Parlament, conscients que l'Estat intentarà evitar-ho amb tot tipus d'amenaces i intimidacions.

Anar al contingut