Carles Riera i David Fernández davant la seu de la CUP protegida amb tanques
Barcelona

La CUP proposa un acord per fer efectiva la República i iniciar el procés constituent

La proposta a la resta de forces independentistes vol garantir el control efectiu del territori precedit per "la fugida o la retirada de l'Estat espanyol i de la Guàrdia Civil"

RedaccióActualitzat

La CUP ha celebrat aquest matí un consell polític per acabar de tancar el programa de cara a les eleccions del 21 de desembre.

Els cupaires proposen a ERC i a Junts per Catalunya portar tres punts en comú en els programes electorals. El consell polític de la CUP proposa a la resta de forces independentistes establir un compromís per fer efectiva la República, un acord de país per tenir més sobirania i l'alliberament dels consellers cessats que estan a la presó i dels Jordis.

La número 2 de la CUP per Barcelona a les eleccions del 21 de desembre, Maria Sirvent, ha detallat els tres punts que considera que totes les forces independentistes haurien de compartir als seus programes:

"Són el compromís de fer efectiva la República com un nou estat independent d'acord amb el mandat de l'1 d'octubre.

Exigir l'alliberament dels presos polítics i el control efectiu del territori; aquest control del territori l'ha de precedir la fugida o la retirada de l'estat espanyol i de la Guàrdia Civil.

I l'impuls d'un gran acord de país pel procés constituent per l'eixamplament de drets socials i polítics i per la consecució de sobiranies pel nostre poble, per la pobresa i la corrupció".

A fora, una cinquantena de persones s'han concentrat per "garantir" la celebració del Consell Polític i en contra de la manifestació convocada per l'extrema dreta davant la seu. Entre les persones que defensaven la seu de la CUP, hi havia l'exdiputat de Podem Albano Dante Fachin.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàReferèndum 1-OGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut