Barcelona

La CUP proposa incloure en els pressupostos tots els impostos suspesos pel TC

La diputada Eulàlia Reguant ha defensat introduir "canvis significatius en l'estructura del tram autonòmic de l'IRPF, el baix i l'alt"

Actualitzat

La CUP defensa incorporar en els pressupostos de la Generalitat "totes les taxes i impostos, actualment suspesos pel Tribunal Constitucional, com són el de dipòsits bancaris, nuclears o habitatges buits", a més de recuperar el de successions i reconvertir el de patrimoni per gravar les grans fortunes.

En una conferència política que la CUP ha fet a la seva seu nacional, la diputada Eulàlia Reguant ha definit els principals criteris que la seva formació considera bàsics per acceptar els comptes que elabora el govern de Junts pel Sí. Segons Reguant, cal proposar mesures contundents "per aconseguir una estructura tributària més justa i equitativa, amb més capacitat recaptatòria i més eficaç contra el frau", a fi d'introduir "canvis significatius en l'estructura del tram autonòmic de l'IRPF, el baix i l'alt".

La CUP també proposa "una reformulació de l'impost de patrimoni cap a un impost de grans fortunes, i recuperar el de donacions i successions" perquè la seva recaptació s'equipari a la de l'any 2008.

"Estem en una legislatura excepcional i, sense aquesta circumstància, la CUP no es plantejaria negociar un pressupost segrestat per les polítiques austericistes de la UE, amb un govern més favorable a polítiques neoliberals que no anticapitalistes"

En aquest context, ha dit Reguant, la CUP és conscient que només hi ha marge per "aprovar les engrunes de la misèria" i que el nou pressupost pot ser "un instrument estratègic per acabar amb l'autonomisme", al costat d'altres "com el procés constituent, el full de ruta i la declaració del 9-N". Ara bé, ha matisat, han de ser uns comptes que "recuperin drets i no serveixin només per a polítiques caritatives".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut