Barcelona

La CUP portarà al Parlament el "cas 4-F" per demanar responsabilitats

La formació estudia demanar compareixences a la cambra catalana i crear una comissió d'investigació

RedaccióActualitzat

La CUP vol portar el "cas del 4-F", que relata el documental "Ciutat morta", al Parlament, i en els pròxims dies estudiarà per quines vies ho fa per fer-ho de "la forma més efectiva", segons ha confirmat el diputat Quim Arrufat a "Els matins" de TV3. La formació estudia demanar compareixences a la cambra catalana i crear una comissió d'investigació, en funció del que sigui "més útil i del que estiguin disposats a fer els afectats", a qui ha reclamat que es repari el dany causat.

El diputat també demana que el cas es reobri i que es determinin responsabilitats polítiques i judicials i ha criticat que la Fiscalia de Barcelona no actuï d'ofici per reobrir el cas: "La fiscalia insisteix que la terra és plana quan se li ensenya que el relat no té cap mena de coherència i hauria de ser prou hàbil per reconèixer errors propis, per reconèixer que no va investigar mai, que no va sortir mai al carrer i va creure's només la versió policial."

Arrufat també denuncia que a "Ciutat morta" "s'expliquen greus casos de tortura. Ho expliquen les persones que ho van viure amb una credibilitat jo crec del 100%. Tortures que, com en tants altres casos a l'estat espanyol, i ho hem vist durant molts anys de forma setmanal, la justícia arxiva amb ni tan sols preguntar-se si potser tenen algun indici de veritat." En aquest sentit, afegeix: "Aquest cas apunta a responsabilitats judicials, de negligència absoluta judicial d'una jutge que, a més, l'estem patint."

Sobre la resta de partits amb representació a l'ajuntament, el diputat de la CUP ha assegurat que hi ha "zero ganes polítiques de reobrir el cas", ja que ha indicat que el 4-F té responsabilitats polítiques en l'anterior govern municipal, en la Guàrdia Urbana i en la Justícia. Arrufat, a més, ha admès que conèixer la veritat seria un "homenatge i reconeixement per a la primera víctima", l'agent de la Guàrdia Urbana que va quedar tetraplègic després de rebre un fort cop al cap.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut