Barcelona

La CUP no vol cap modificació als pressupostos en matèria de referèndum

La CUP diu que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries no els ha sorprès i que no canvia res

RedaccióActualitzat

La CUP ha advertit que no vol cap modificació en el redactat dels pressupostos en matèria del referèndum i recorda que aquesta és una de les seves condicions per donar suport als comptes.

La formació anticapitalista recorda en un comunicat que el seu suport als pressupostos està condicionat al compromís d'aquests en la celebració del referèndum i que en cap cas seria comprensible un pas enrere.

La CUP afegeix que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries no els ha sorprès i que no canvia res. Insisteix que, per fer el referèndum, caldrà desobeir impediments, mandats judicials o sentències de l'Estat.

Els cupaires recorden el caràcter "consultiu i de mentalitat autonòmica" del Consell i apunten que dictamina "basant-se en l'adequació de la normativa a la Constitució espanyola".

En aquest context, l'esquerra anticapitalista veu "obvi que un referèndum, en aquest moment, és incompatible amb aquesta Constitució, justament, per la falta de democràcia i reconeixement del dret a l'autodeterminació".

Junts pel Sí diu que no hi haurà cap pas enrere

Marta Rovira, de Junts pel Sí, assegura que no hi haurà cap pas enrere. Afirma, a més, que el dictamen sobre els pressupostos no ha posat en dubte cap partida per al referèndum. "Ho avala, no ha posat en dubte ni un cèntim d'euro".

Rovira assegura que el seu grup i la CUP s'han "emplaçat a parlar la propera setmana" sobre quina de les opcions sobre la taula "s'acorda". La CUP ha desmentit que els hagin emplaçat a cap trobada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut