Palamós

La CUP no negociarà els comptes i "intentarà que no es consolidi el govern" de Torra

RedaccióActualitzat

La CUP creu que tant Junts per Catalunya com Esquerra fan autonomisme i no estan prou compromesos amb la república. Aquest dissabte han convocat a Palamós una reunió extraordinària per decidir com afrontar una legislatura que consideren "morta o fallida".

El consell polític es planteja la possibilitat de boicotejar els plens de la cambra i deixant escons buits. No volen negociar els pressupostos i pensen treballar perquè no es consolidi el govern de Quim Torra.

Així ho explicava Lluc Salellas:

"Que tenim molt clar que en aquesta línia que ha agafat el govern, nosaltres no podem treballar per uns pressupostos. No ens asseurem a negociar aquests pressupostos."

 

"En la nostra acció política amb els quatre diputats i diputades que tenim el que farem serà intentar que no es consolidi el govern que ha virat en aquest sentit. Com bé sabem nosaltres no tenim un botó per convocar unes eleccions. Aquest botó només el té el president de la Generalitat. Nosaltres el que tenim és la nostra activitat parlamentària que estem explorant fins a quins límits això podria conduir a una situació d'uns nous comicis. Però no ens toca a nosaltres ni decidir-ho ni no decidir-ho."

 

Divendres, la CUP va anunciar que no se sumarà a la reunió que el president de la Generalitat, Quim Torra, mantindrà dilluns a Waterloo, amb el seu antecessor Carles Puigdemont perquè consideren que la trobada hauria de ser "més rigorosa, discreta i sense interessos partidistes i institucionals".

ARXIVAT A:
Procés catalàCUP
Anar al contingut