Barcelona

La CUP no descarta que l'Estat li apliqui la llei de partits per frenar el procés

La diputada cupaire avisa que, si s'arriba a aplicar, no podrà incidir en la realitat política catalana ni en el rumb sobiranista

RedaccióActualitzat

La CUP no descarta que l'estat espanyol apliqui la llei de partits contra l'esquerra independentista. En una entrevista a l'agència Europa Press, la diputada cupaire Anna Gabriel admet que tenen en compte aquesta possibilitat. Per ella, seria una mesura per obstaculitzar el procés sobiranista.

Gabriel creu que la llei es va crear expressament contra Batasuna, però que ara es podria aplicar a la CUP.

"Han decidit no aplicar-la mai a formacions polítiques d'extrema dreta, però no seria descartable que pogués ser aplicada a l'esquerra independentista. Jo crec que hem de ser conscients de com actua l'estat espanyol, hem de ser conscients de quins instruments té, quins pot anar creant i que aquest és un instrument més. I que, per tant, la nostra responsabilitat -i seria absurd que no ho féssim- és tenir en compte els diferents escenaris que es poden anar generant."

La diputada cupaire considera que l'aplicació d'aquesta llei contra Batasuna no ha tingut cap efecte positiu per al conflicte basc, i avisa que, si s'arriba a aplicar, tampoc podrà incidir en la realitat política catalana ni en el rumb sobiranista.

"Per nosaltres no variaria en res. O per dir-ho d'una altra manera, variaria que actuarem amb més determinació amb la voluntat de trencar amb aquest estat espanyol. No tindrà cap efecte".

De totes maneres, Gabriel admet que no tenen "cap connexió ni amb l'alta magistratura ni l'alt funcionariat" per tenir algun indici que aquesta opció pot arribar a passar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut